رایگان
ژورنالیسم پزشکی
آموزش پروپوزال نویسی
پروپوزال یک پیشنهادیه طرح تحقیقاتی است که برای تعریف یک موضوع پژوهشی و یا پیشنهاد یک پروژه تحقیقاتی نوشته میشود. پروپوزال باید شامل عنوان، چکیده، بیان مسئله، اهمیت، اهداف، سوالات و فرضیات، روششناسی، زمانبندی و منابع پژوهش باشد. هدف از نوشتن پروپوزال این است که استاد راهنما و هیئت داوران را متقاعد کنید که تحقیق شما مناسب، قابل اجرا و مفید است.
بررسی اجمالی
پروپوزال همان طرح تحقیقاتی میباشد. وقتی طرحی در ذهن دارید یا میخواهید یک کار تحقیقاتی انجام دهید، باید آن را به گروهی (مخاطب) پیشنهاد بدهید تا در صورت تأیید شدن، شروع به انجام کار خود نمایید. این طرح اولیه پیشنهاد شده، پروپوزال گفته میشود.
برای شروع هر پروژه تحقیقاتی مانند پایاننامه کارشناسی ارشد، لازم است تا طرح اولیه آن مطرح شود. در واقع پروپوزال یک طرح کلی از فرضیه یک فرد است که تصمیم دارد تا به عنوان پایاننامه آن را انجام دهد.
زمانی شما می توانید طرح تحقیقاتی خود را آغاز نمایید که پروپوزال شما مورد تائید دانشگاه محل تحصیلتان قرار گرفته باشد. خصوصا برای طرح های پزشکی حتما باید کد اخلاق را دریافت کنید. پروپوزال به عنوان نمونه ای از ما حصل کاری که از محققین انتظار میرود، در نظر گرفته میشود و بودجه های تحقیقاتی در یک جو رقابتی اعطا میشوند.
- عنوان: اولین موردی که در خصوص یک طرح پژوهشی مطرح میشود، عنوان طرح است. عنوان خوب و مناسب برای پروپوزال که متناسب با موضوع تحقیق باشد و از طرفی یک موضوع ناب و جدید باشد، بسیار حائز اهمیت است.
- بررسی متون: در واقع هر موضوع پژوهشی در راستای پژوهشهای قبلی و با الهام از آنها انتخاب میشود. در نتیجه اگر موضوعی فاقد پیشینه تحقیق باشد، مطمئناً یک فرضیه قابل اعتمادی نبوده و به نتایج مطلوبی نخواهد رسید. البته نه اینکه به نتیجه نرسد، کار آن بسیار سخت خواهد بود و بایستی زمان خیلی زیادی برای آن صرف کرد و در نهایت نتیجه به دست آمده به صورت هالهای از ابهام باقی خواهد ماند، زیرا هیچ پیشینهای وجود ندارد که صحت آن نتایج را تأیید کند.
- اهداف و فرضیات: اهدافی را ارائه دهید که به آسانی قابل دستیابی هستند و میتوانند نیازهای پایاننامه شما را تأمین کنند. اهداف پروپوزال باید خواننده را متقاعد سازد که با عنوان پایاننامه شما مرتبط است.
- مواد و روشها: در این بخش باید نوع مطالعه و روش اجرا به تفصیل توضیح داده شود. کلیه پرسشنامهها و روایی و پایایی هر پرسشنامه ذکر شود. کد اخلاق و IRCT نوشته شود. ملاحظات اخلاقی و محدودیتهای پژوهش بیان شود. روشهای آماری مورد استفاده توضیح داده شود.
هرآنچه در پروپوزال نوشته میشود باید دقیق و واضح و منسجم باشد. نباید هیچ تناقض یا مغایرتی بین بخشهای مختلف یک پروپوزال وجود داشته باشد. زمانی شما میتوانید طرح تحقیقاتی خود را آغاز نمایید که پروپوزال شما مورد تأیید دانشگاه محل تحصیلتان قرار گرفته باشد.
عالی و کاربردی
ایشون واقعا حرفه ای کار میکنند👏👏👏